Om Bytecode

Mitt lilla vattenhål på nätet för släktforskning

Thomas Björk

Jag är född 1968 och gift med Susanne. Jag har en son, Daniel, och Susanne har en dotter, Emelie. Vi bor mitt i Skåne, dvs i Höör.

Jag jobbar med programutveckling, e-handel, webbprogrammering och utveckling av hemsidor. Vid sidan av detta så har jag några hobbies (släktforskning, programmering och träning).

Släktforskning

Vid årsskiftet 2006/2007 så började jag av en slump intressera mig för släktforskning då jag började fundera på ursprunget till mitt efternamn. Jag visste att det skulle finnas en indelt soldat som hade varit verksam i Torsby/Bräcke. Efter att ha rotat runt lite så upptäckte jag snabbt att jag var fast i släktforskningen.

Soldaten Sven Olof Emanuelsson Björk

Programmering

Började programmera Basic på en ABC80 när jag gick i åttan på högstadiet. Detta var 1982 och sedan har det bara rullat på via COMAL på Compis innan det blev assembler på en VIC20 (senare en Commodore 128). Därefter dök det upp en Atari 520 STFM där det blev assembler, C/C++, Pascal och GFA Basic. Men från och med 1988 så var det mest PC och listan av programmeringsspråk som man passerat är väldigt lång. C, C++, C#, D, Pascal, Delphi, Java, dBase, LotusScript, Javascript, Jscript, PHP, Assembler, Ruby, LUA, Basic och många många fler.

Jag upptäckte rätt tidigt att ett nytt programmeringsspråk inte var något hinder.

Mer om programmering hitta du på www.delith.org

Träning

Jag har egentligen aldrig varit någon speciellt aktiv person under min uppväxt. Visst tränade jag lite karate och sprang lite lätt. Men det var aldrig någon ordentlig satsning så jag har inte haft större träningsmängder naturligt i min uppväxt. De enda gångerna som jag gjorde något lite extra så var det väl från 1986 så jag sprang mitt första GöteborgsVarv.

Men efter att ha suttit i soffan och konstaterat att jag var gravt överviktig och visste att jag hade problem att ens ta mig upp för trappan till kontoret som låg en trappa upp så insåg jag att jag var illa ute. Så jag började träna för att återigen ta mig igenom ett GöteborgsVarv 2010, 10 år och 40 kg sedan förra gången.

Så jag satte igång målmedvetet under sommaren 2009 och rasade ner i vikt och kom i hyfsad form. Så jag lyckades ta mig runt GöteborgsVarvet på den inte allt för smickrande tiden 2.36 (44 minuter över mitt eget personliga rekord). Efter att ha genomfört GöteborgsVarvet så sökte jag en ny utmaning och kom i kontakt med triathlon. Så utan att egentligen kunna simma så ställde jag upp i ett motionslopp i Sövde 2010 och tog mig runt. Jag blev så pass biten att jag bara sex dagar senare stod på startlinjen i mitt andra motionslopp i Halmstad som jag också tog mig runt.

När säsongen sedan tagit slut så funderade jag på att sätta upp ett nytt mål. Först planerade jag att genomföra en halv ironman i Sövde eller på Tjörn. Men ganska snabbt så reviderades planerna och jag satte målet att genomföra Kalmar Järnmannen. Under 2011 så blev det en hel del tävlingar. Jag ställde upp i Sprint RM i Halmstad och kom på 14:e plats av totalt 16. Jag genomförde Sövdes halva ironman. Jag tog mig igenom Kalmar Järnmannen trots att min högerfot bråkade så att jag knappt ville sätta ner den i marken under löpningen. Veckan efter Järnmannen så ställde jag upp i Åhus motionstriathlon innan jag avrundade säsongen med en halv ironman på Tjörn. Utöver detta så sprang jag GöteborgsVarvet, sprang MalmöMilen, cyklade RingsjönRunt plus en par småtävlingar till.

Direkt efter säsongen 2011 så fick jag mina första riktiga bakslag. Jag drog på mig muskelbristningar i vaderna vid inte mindre än tre tillfällen. Men det värsta var när jag trots en lättare förkylning ändå genomförde några träningspass och det resulterade i en lungsäckinflammation.

2012 blev ett litet mellanår där jag körde Vätternrundan, Ironman Kalmar samt Tjörns halva ironman.

Året som följde, 2013, blev i det närmaste en katastrof då jag drog på mig förkylning efter förkylning och det blev inga tävlingar alls.

Under 2014 är målet att springa GöteborgsVarvet, cykla VätternRundan, springa Båstad Marathon och köra Ironman Copenhagen.

Mitt mål är att ställa upp i Triple-Ultra-Triathlon i tyska Lensahn. Då pratar vi alltså 11.4 km simning, 540 km cykel och 126.6 km löpning med en maxtid på 58 timmar. Det som triggar är att det till dags dato endast är fyra svenskar som startat tävlingen och endast tre som genomfört hela tävlingen. Tävlingen i Lensahn är i princip en enda återkommande tävlingen på distansen trippel ironman och har vid flera tillfällen haft VM-status.