Gott Nytt År, ökad säkerhet och uppdaterad databas

Då har vi trätt in i ett nytt år med nya utmaningar och då passar jag på att uppdatera släktforskningsdatabasen Bytecode med lite nya poster. Den stora förändringen är egentligen inte det som tillkommit utan det som försvunnit. Det har rensats bort dubbletter och sedan har det tagits bort strax över 50 poster som har legat okopplade.

Nu innehåller databasen 29108 personer varav 14708 är män, 14382 är kvinnor och 18 har ett okänt kön.

I den senaste uppdateringen så finns det 1036 personer som saknar ett fullständigt namn och 2595 saknar födelsedatum. Dessa siffror minskar ständigt men lär aldrig kunna komma ner till noll då man i vissa kyrkböcker bara kunnat utläsa en förälders namn eller bara förnamn och sedan har det inte funnits mer underlag för att kunna fastställa fullständigt namn och födelsedata för dessa personer.

Eftersom Google nu under året kommer att kräva ökad säkerhet på webbplatser så har släktforskningsdatabasen Bytecode nu fått ett SSL-certifikat. Adressen är densamma men servern använder https som protokoll. Släktforskningsdatabasen Bytecode med SSL-certifikat från och med 1 januari 2017