Ett släktfoto med en oidentifierad person

För några år sedan så fick jag ett gammalt släktfoto. I mitten på främre raden så sitter man mormors far Carl Oskar Ågren. På hans vänstra sida sitter min mormor i en ljus dräkt. På hans högra sida sitter däremot en kvinna som det råder en del mystik kring.

Ett släktfoto på familjen Ågren
Ett släktfoto på familjen Ågren

Min mormors far var vid den här tiden skild men var ”tillsammans” med kvinnan på sin högra sida. Dock verkar det som om hennes namn eller identitet inte har satt tillräckligt starka avtryck för eftervärlden.

Efter att ha frågat omkring så tror vi att hon hette eller kallades ”Frida”. Men om man tittar i olika register så finns det inga uppgifter om att ”Frida” och Oskar har bott tillsammans. När Oskar avlider så bor han i Sösdala och där har han bott sedan mitten av 1940-talet.

Frida
Vem var ”Frida”?

Svar

Efter att ha slängt ut några förfrågningar på Facebook i grupper för Hässleholm och Sösdala så tog det inte lång tid innan detta mysterium var löst.

Jag la ut frågan mitt på dagen på lördagen och när jag vaknade på söndagen så hade inte bara namnet kommit till rätta utan jag hade dels fått svar från ett av Fridas barnbarn samt att en av Fridas döttrar hade identifierat vilka på bilden som var barn till Frida (däribland hon själv).

Så för att avslöja svaret så hette denna kvinna Frida Jönsson. Hon föddes Jönsdotter 1895-05-12 i Örkened.

Ett stort tack till alla inblandade för mycket snabb hjälp.