DIS-fadder för Gramps

Tiden går fort när man har roligt. För ungefär två veckor sedan så blev det klart att jag är DIS-fadder för släktforskningsprogrammet Gramps, Genealogical Research and Analysis Management Programming System. DIS, Datorhjälp i släktforskningen, är en av de största släktforskningsorganisationerna i Sverige. De har även ett eget släktforskningsprogram, DISGen, som är windowsbaserat men ger även stöd och tips för andra program. De driver även en ”informationsbytartjänst” som heter DISByt där det i nuläget finns cirka 31.3 miljoner poster.

När jag för någon månad sedan tittade igenom listan för vilka program som hade en fadder så saknade jag Gramps. Så jag kontaktade dem och frågade om det fanns någon fadder eller om de var intresserade att jag skulle åta mig detta. Så på styrelsemötet för drygt två veckor sedan klubbades det igenom att jag skulle utses till fadder.