Vad avslöjar man på Facebook

Även om man inte tycker att man avslöjat speciellt mycket på Facebook så är det lite förbluffande vad man kan pussla ihop, även om man inte är vän med personen i fråga. Givetvis måste man ha lite andra hjälpmedel, men det är Facebook som står för grundinformationen.

Låt oss se på den fingerade personen Kalle Svensson. Kalle har låst sin profil så att man bara kan se att han är man, vilka vänner han har samt att man kan se vilka som ingår i hans familj. Ingenstans på profilen kan man läsa var Kalle bor eller hur gammal han är.

Men med hjälp av att Kalle har angivit tre personer som systrar, två pojkar som barn och en person som mamma så har man fått väldigt mycket att jobba med. Går man in på de personer som Kalle har angivit som familj så kan någon av dessa mycket väl ha angivit en hemort eller någon födelseinformation. Då kan man gå in på ratsit.se och söka på dennes namn och ort.

När man lyckats luska ut någon av personerna som är familj med Kalle så går man vidare till de utmärkta CD-skivorna Sveriges Befolkning 1970, 1980 samt 1990. Här kan man med hjälp av ett eventuellt födelsedatum från Ratsit luska ut vem som ingick i familjen under respektive år.

Så den som tror att Facebook kan ge någon anonymitet bör nog ta sig en funderare till.