Irritation över slarvighet

Morgonen började inte så bra idag. Fick en fråga igår om ett släktförhållande och när jag gick in för att kontrollera detta så hittade jag rätt och kunde se att det fanns ett släktförhållande. Men så kom då dråpslaget när jag i morse tittade närmare på en av uppgifterna.

Det var frågan om den äldste sonen till den gemensamma anan. Han var född 1808 medan föräldrarna skulle varit födda 1793 respektive 1795. Även om det kan förekomma unga föräldrar så är ju sannolikheten ganska låg till att man har två föräldrar som är 13 respektive 15 år.

Så jag letade upp födelseboken och kunde konstatera att jag hade fel i min databas. Föräldrarnas förnamn stämde men där slutade också likheterna. Tyvärr så ledde detta också till att frågan från gårdagen också fick ett förändrat svar.

Ja, så kan det gå ibland när man har obekräftade andrahandsuppgifter som surar in sig i forskningen.