Ny databas och omindexerad databas

Nu ligger det en ny version av databasen uppe. Den är daterad 2012-06-26 och innehåller uppdateringar gjorda fram till och med 2012-06-27 (ja, jag vet att datumen inte matchar men det bjuder jag på 😉 )

Idag så har jag äntligen tagit tjuren vid hornen och omindexerat databasen. Under väldigt lång tid så har GEDCOM-exporten från Gramps misslyckats eftersom vissa index inte har varit unika i GEDCOM-filen.

Men nu så är alla index fixade och alla poster ska nu ha fått ett unikt id. Detta har dock en liten baksida. De index som inte följde Gramps ”standard” har fått ett nytt id vilket gör att dessa rent fysiskt inte heter samma sak som innan. Detta är visserligen inga större problem eftersom sökmotorerna anger referens till vilken version av databas som uppgiften kommer. Men om man använder systemets interna funktion och refererar till en gammal post utan att ange vilken version av databas man menar så kan det bli fel.

Men trots att det finns nackdelar så är fördelarna övervägande och det känns skönt att äntligen ”fått tummen ur”. Den omindexerade databasen finns dock inte upplagd publikt ännu utan kommer att läggas upp vid nästa uppdatering.